Vuosi 2023 täynnä käänteitä

Vuosi 2023 täynnä käänteitä

, by Niila Jurvelin, 2 min reading time

Vuosi 2023 on ollut Lastua.fi verkkokaupalle täynnä haasteita, jotka testasivat meitä ylä- ja alamäillä. Kuten monilla muillakin yrityksillä, kohtasimme uusia tuulia ja muutoksia, jotka vaikuttivat liiketoimintaamme monella tapaa. Haluamme jakaa ajatuksia, sillä uskomme, että se heijastaa monien muidenkin yritysten kokemuksia tällä ajalla, joka oli täynnä epävarmuutta ja sopeutumista.

Uusia Tuotteita ja Vanhoista Luopumista

Tammikuu on aina ollut hiljainen, johtuen Joulun tuomasta ostoryntäyksestä. Helmikuussa kauppa kävi hyvin ja uskalsimme laajentaa valikoimaamme tuotteilla  jotka vastasivat asiakkaidemme tarpeita ja toiveita. Kaikki näytti olevan kohdallaan, kunnes koronapandemian ja Ukrainan sodan jatkuvat vaikutukset vaikuttivat raaka-ainemarkkinoihin ja logistiikkaan. Hinnat nousivat nopeasti, ja saimme kohdata kovan päätöksen: jatkaako tuotteiden myyntiä korkeammilla hinnoilla vai luopua osasta vanhoista tuotteista. Päätimme keskittyä laatuun ja asiakastyytyväisyyteen, joten joidenkin tuotteiden poistaminen valikoimasta oli välttämätöntä.

Markkinointi ja Kustannukset

Toinen merkittävä haaste vuonna 2023 on ollut markkinoinnin kustannusten nousu. Mainoskanavien kilpailu kiristyi, ja mainostilan hinnat nousivat huomattavasti. Tämä asetti painetta markkinointibudjettimme ja vaati meitä miettimään uusia strategioita. Satsasimme enemmän maksettuun mainontaan tarkoin valituissa kanavissa. Vaikka tämä tuotti tulosta, oli haastavaa pysyä kilpailussa isojen toimijoiden kanssa.

Ostokäyttäytymisen Muutos

Yksi vuoden suurimmista haasteista on ollut ostajien ostokäyttäytymisen muutos. Asuntolainan korkojen nousu ja kulutustuotteiden hintojen kohoaminen vaikuttivat suoraan siihen, miten ihmiset kuluttivat. Yhä useammat asiakkaamme ovat olleet  varovaisempia rahankäytössään ja harkitsivat tarkemmin, mihin rahansa sijoittivat. Se tarkoitti, että meidän piti tarjota entistä enemmän lisäarvoa ja laatuun perustuvia tuotteita, jotka perustelisivat ostoksen.

Mitä Opimme?

Vuoden 2023 kokemukset opettivat meille arvokkaita läksyjä. Ensinnäkin, liiketoimintaympäristö voi muuttua nopeasti, ja yrityksen on oltava valmis sopeutumaan. Uusien tuotteiden lanseeraus ja vanhoista luopuminen on normaali osa kasvua ja sopeutumista. Toiseksi, markkinointibudjetin hallinta ja strategian päivittäminen ovat avainasemassa, kun kilpailu kiristyy. Lopuksi, asiakkaiden ostokäyttäytymisen ymmärtäminen ja heidän tarpeidensa tyydyttäminen ovat liiketoiminnan ytimessä. On hyvä pysyä tuotevalikoimassa ja brändissä, mutta hankalissa ajoissa on myös tarjottava tuotteita, joita asiakkaat ovat valmiita ostamaan. Se takaa yrityksen jatkuvuuden myös hankalien aikojen yli.

Kun katselemme taaksepäin haasteelliseen vuoteen 2023, voimme sanoa, että selvisimme monista ylä- ja alamäistä. Lastua.fi kasvoi ja vahvistui vuoden aikana. Olemme kiitollisia asiakkaillemme, jotka pysyivät mukanamme, ja tiimillemme, joka oli valmis muutoksiin. Kuten monet muutkin yritykset, olemme oppineet sopeutumaan ja kasvamaan haasteiden kautta, ja olemme valmiita tuleviin vuosiin avoimin mielin ja vahvoina.

Uusia strategisia suuntia

Päätimme hiljaisen kesän 2023 jälkeen, että on aika ottaa uusia askelia. Päätimme avata Amazonin Euroopan verkkokaupan myyntitilin ja lähteä hakemaan uusia tuulia kansainvälisiltä markkinoilta. Tämä askel avaa meille oven laajempaan näkyvyyteen ja uusiin mahdollisuuksiin kasvaa yli rajojen. Sekä tunnustella ulkomaanmarkkinoita ja kysyntää. Olemme innoissamme tästä uudesta vaiheesta Lastua.fi:n tarinassa ja olemme kiitollisia kaikille asiakkaillemme, jotka ovat tukeneet meitä tähän saakka. Tulevaisuus näyttää valoisalta, ja odotamme innolla kaikkia niitä seikkailuja, joita se tuo tullessaan. Kiitos, että olette mukana matkallamme!

Leave a comment

Leave a comment


Blog posts

Footer image

© 2024 Lastua

    Login

    Forgot your password?

    Don't have an account yet?
    Create account