Kesäkuulumiset

Kesäkuulumiset

, by Niila Jurvelin, 1 min reading time

Alkusanat ja kuulumisia

Kesä on jo melkein syksyn puolella ja olemme saaneet nauttia lämpimistä keleistä. Koronapandemian hiljentyminen kesäksi on saaneet ihmiset liikkeelle. Osa on lähtenyt ulkomaille ja osa pysynyt Suomessa. Toivottavasti saamme nauttia myös talvella vapaudesta, ettei meidän tarvitsi pelätä tuota näkymätöntä, mutta tappavaa virusta.

Omalta osaltani kesä on ollut todella kiireinen siinä mielessä, että kehitysprojektia on ollut vähintäänkin riittävästi. Tuotantoon tehtiin iso ilmanvaihtoremontti, jossa asennettiin järeä lämmön talteen ottava ilmanvaihtokone tuotantoon parantamaan työviihtyvyyttä ja poistamaan haitallisia aineita hengitysilmasta. Kuten yleensä kaikkien kehitysprojektien kanssa: Ei mennyt kerralla nappiin. Säätämistä on riittänyt ja pikkuhiljaa aletaan olla voiton puolella.

Tuotantoon on myös investoitu lisää kalustoa kasvavaan kysyntään ja näyttää hiukan siltä, että investointeja tullaan tekemään pitkin syksyä lisää.

Kansainvälistyminen

Tuntuu hullulta ajatella, että me täällä pienessä Suomessa teemme maailman johtavia matkapuhelinten tukiasemia, maailman suosituimpia mobiilipelejä, maailman hienoimpia matkustajalaivoja, maailman älykkäimpiä hissejä ja niin edelleen. Tässä vain muutama esimerkki yrityksistä jotka ovat onnistuneet globalisoitumaan valtavaan kokoluokkaan.

Mikä siitä tekee hullua? Ehkä me suomalaiset olemme hiukan vaatimattomia monessakin suhteessa. Aivan turhaan.
Meillä on maailman paras koulutusjärjestelmä, joka tuottaa huippuosaajia moneen tehtävään Suomessa ja maailmalla. Miksi emme valjasta tätä valtavaa osaamista tekemään tuotteita ja palveluita, joita myytäisiin ulkomaille?

Suomalaisittain vaatimattomasti sanottuna: Tiedä siitä huippuosaamisesta, mutta ajateltiin kokeilla siipiämme ulkomailla. Lastua laajenee siis europpaan ensi syksyn aikana!

Sitä kuinka paljon tässä riittää hommaa tuohon kansainvälistymiseen en edes tiedä, mutta se on varmaa, että kyllähän me kokeillaan. 

Verkkokaupan käännöstyö on menossa parhaillaan ja sitä tekee itseni lisäksi myös ammattikääntäjä, jotta lopputuloksesta tulee hyvä!

Markkinointitoimisto tekee meille valokuvia ja videokuvaa kauppaan, jotta saadaan tuotteiden parhaat puolet esille vieläkin paremmin ja parempaa sisältöä markkinointiin. 

Joudutaan vielä varmasti muuttamaan monta juttua tuotannossa, jotta saadaan kaikki toimimaan jouhevasti ja mahdollisimman tehokkaasti, jos alkaa rytisemään.

 

Kesäloma 23.7 - 31.7.2022

Pidämme kesäloman perheemme kanssa, jotta jaksamme ahertaa kehitysprojektien kanssa syksyllä. Lähdemme pohjoisen skandinavian luontoon lataamaan pattereita ja pitämään puhelimen somehiljaisuudessa. Ah, se tunne kun puhelin ei soi ja saa keskittyä lintujen lauluun..titityy ja tsirp tsirp..

Jos kesäloman aikaan tulee kysyttävää tuotteisiin ja toimitukseen liittyen niin kannattaa laittaa sähköpostia. Vastailemme tulleisiin sähköposteihin 1.8 maanantaina. 

 

Hyvää lomaa kaikille!

Tags

Leave a comment

Leave a comment


Blog posts

Footer image

© 2024 Lastua

    Login

    Forgot your password?

    Don't have an account yet?
    Create account